Dr. Bodrogi Eszter

Dr. Bodrogi Eszter vagyok, neonatológus. 
Néhány éves londoni munka után, ahol az egyik legnagyobb forgalmú londoni 3-as szintű
koraszülött intenzív osztályon dolgoztam (és ahol jelenleg is dolgozom) a Honvéd kórház Családbarát PiC osztályának osztályának osztályvezető helyettese lettem.

Az ott eltöltött 8 év alatt sikerült megvalósítani az Egyesült Királyságban tanult, noninvazív, családcentrikus, a szülőket az ápolásba egészen a kezdetekből bevonó ellátási stratégiát,

Magyarországon első, és sokáig úttörő módon. Kollégáimmal együtt abban hiszünk, hogy a koraszülött babáknak is legfőképpen a szüleik közelségére van szükségük, legalább annyira, mint az intenzív osztály adta lehetőségekre. Ehhez igyekezünk alakítani minden tevékenységünket. Ehhez át kellett formálni a sok esetben mélyen beágyazott,

Kelet Európában hagyományos orvosi és ápolói attitűdöt, mely szerint a szülők a koraszülött intenzív osztályon – jó esetben – csak látogatóként lehetnek jelen, de a gyermekükkel kapcsolatos teendőkbe, döntéshozatalba nincsenek bevonva.

A nálunk nevelkedett babák családjaival közösen tapasztaltuk meg, hogy mindannyiunk számára mennyivel örömtelibb, stersszmentesebb, élhetőbb, és nem utolsó sorban sikeresebb így gondoskodni a PIC-ikről.

Dr. Bodrogi Eszter